Wat vind jij van Westerwolde?

 

WESTERWOLDE – Wat vinden inwoners van hun leefomgeving? Voelen zij zich thuis in hun buurt en wat is hun mening over de lokale voorzieningen? Een belangrijk speerpunt van de nieuwe gemeente Westerwolde is ‘de burger centraal’. Daarom voert de gemeente via KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) een burgerpeiling uit.

In de gemeente Westerwolde i.o. ontvangen deze week circa 1.500 willekeurig gekozen inwoners een brief met een vragenlijst over de gemeente. Inwoners die geen brief ontvangen, maar ook graag mee willen doen aan de burgerpeiling, kunnen dit de gehele maand juni doen via u.nu/rnm.

Waar staat Westerwolde? De burgerpeiling is een onderzoek dat in al meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten is uitgevoerd. Het geeft de gemeente Westerwolde i.o. inzicht in wat inwoners belangrijk vinden en waar de nieuwe gemeente staat ten opzichte van de rest van Nederland. De resultaten van de burgerpeiling worden in augustus verwacht.