Energieneutraal wonen ervaren tijdens een thematour in Veendam

Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op zaterdag 10 juni is de thematour ‘Energieneutraal’ in Veendam. Huiseigenaar Paul Joosten stelt zijn woning open en laat tijdens de rondleiding zijn energieneutrale woning zien. Er is plek voor acht geïnteresseerden om met de excursie mee te gaan en meer te leren over de weg naar een energieneutraal huis.

De familie Joosten woont sinds 2012 in een vrijstaand renteniershuis uit 1905. De woning had toen al energielabel C, maar Paul Joosten ging liever zelf nog aan de slag. Inmiddels levert de woning meer energie op dan zij verbruiken. Paul Joosten heeft de afgelopen jaren enorm veel kennis opgedaan op het gebied van duurzaam wonen. Hij weet alles te vertellen over de weg naar energieneutraal en heeft plannen voor een klimaatneutraal huis. De thematour ‘Energieneutraal’ vindt plaats op zaterdag 10 juni om 14:00 uur in Veendam. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de tours op www.duurzamehuizenroute.nl.

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij vertelden op een duidelijke wijze over de overwegingen en keuzes die zij maakten.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energieneutraal huis woont of hoe je het beste kunt beginnen.

De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam wonen.
Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.