Muzikaaltalent speelt bij VRIJDAG

GRONINGEN – Op vrijdag 9 juni treden tien jonge muzikanten op tijdens het Talentenconcert 2017 van VRIJDAG. In de VRIJDAGconcertzaal aan de Sint Jansstraat 7 spelen de tien talenten de muzikale werken van onder meer Rieding, Brahms en Piazolla. Het concert is gratis en duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Het concert staat onder leiding van VRIJDAGdocent Pierre LaFaye.

“Het Talentenconcert 2017 past uitstekend binnen de focus van ons muziekonderwijs, waarin samen spelen en samen muziek ervaren centraal staan. Door samen te spelen, leer je meer dan alleen de technische kant van je eigen instrument bespelen, je leert vooral ook beter luisteren, wat belangrijk is voor een goede muzikale ontwikkeling’, vertelt Pierre.

Vrijdag spelen Sam Bakker, Liedeke Veldkamp, Greta Gutuleac, Carlo Sikkens en Uma Yeoman op piano, Tigran Kosjan op klassiek gitaar, Rob Lammers op klarinet en Yasminder Rozeboom en Sophie Jackson op viool. Teuntje Post neemt de zangpartijen op zich. “Charles A. de Bériot, Oscar Rieding, Saint-Saëns, Lavignac, Schubert, Brahms, Piazzolla en Brouwer; het wordt een gevarieerde en vooral fijne muziekavond”, aldus Pierre, die in1985 het diploma Uitvoerend Musicus cum Laude behaalde, met een onderscheiding voor bijzondere muzikale en virtuoze eigenschappen.

VRIJDAG is het huis van amateurkunst voor Groningen en ontstond in 2013 na een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool en het Kunstencentrum Groningen. VRIJDAG biedt voor alle leeftijden en alle niveaus cursussen aan op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst.