Scheidsrechter Bierma met rood van het veld gestuurd

OLDAMBT- Op woensdag 31 mei  zijn velen in Siddeburen getuige geweest van de laatste wedstrijd van scheidsrechter Dick Bierma uit Wagenborgen. Het was de wedstrijd die Dick zelf had uitgezocht en wel  de wedstrijd Siddeburen – de Pelikanen. Ook de twee assistenten waren door Dick voorgedragen en wel Kees Brondijk en Egbert Koning . Het was mooi om te zien dat het een echte wedstrijd was en waar op het scherp van de snede werd gestreden en waar de capaciteiten van Dick nodig waren om de wedstrijd in goede banen te leidden . De einduitslag 3-1 zegt hierover voldoende. Wat Dick niet wist, was het feit  dat hij tien minuten voor einde wedstrijd zelf de rode kaart zou krijgen en wel van de 16- jarige Sander Grupstra uit Veendam. Dit was prachtig om te zien, een 68- jarige die stopt en een 16- jarige die het stokje overnam. Zowel voor Dick als voor Sander was dit een onvergetelijk moment. Beiden trainen samen bij de Scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën in Wildervank.

De voetbalvereniging Siddeburen had alles er aan gedaan om dit afscheid mogelijk te maken en na afloop in de kantine werd Dick toegesproken door diverse mensen uit de voetbalwereld  en overladen met cadeaus. Als eerste spreker nam zijn coach Roel Folkersma de rijkelijk gelardeerde carrière van Dick door. Als laatbloeier, hij begon pas op 46- jarige leeftijd voor de KNVB te fluiten, promoveerde hij in rap tempo maar kwam net tekort voor groep 1. Wethouder Jan Mennega van Delfzijl memoreerde dat Dick Bierma zich ook tien jaar had ingezet voor BV Veendam waar hij als assistent scheidsrechter fungeerde bij de jeugdteams. Dick kreeg ook presentjes van voorzitter Aaldrik Draadjer van de scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën. Zo’n 25 leden van deze vereniging waren naar Siddeburen gekomen om de afscheidswedstrijd van hun maatje Dick Bierma bij te wonen; dat getuigt wel hoe geliefd hij binnen deze vereniging is. Gesteld kan worden dat Dick het afscheid heeft gekregen die hij graag wilde. Bij zijn v.v. Siddeburen, waar hij al meer dan zestig jaar lid is.