Tiener uit Donderen bedwingt twee maal de Mon Ventoux voor een goed doel

GRONINGEN – Max de Boer heeft via zijn school CSG Diamantlaan in Groningen meegedaan aan “klimmen tegen MS”. De zestien jarige is een sporter in hard en nieren, als Judoka begint hij al behoorlijk zijn sporen te verdienen. Zijn sportieve vorming heeft hij gehad bij de Fight  Game Academy van de bekende kickbokser Semmy Schild uit Zuidlaren, Semmy heeft een doorzetter van hem gemaakt.
Dat de vechtsport een conditie sport is en positief resultaat heeft op de mentale vorming moge duidelijk zijn. Max had ruim drie maanden geleden nog nooit op een racefiets gezeten, na en paar proef rondjes met zijn Opa, ontwikkelde hij zich al snel als een fietstalent. Afstanden boven de honderd kilometer waren geen probleem voor deze beginnende fietser. Zijn doel was om met zijn actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek tegen MS. Door als tegenprestatie de legendarische Mont Ventoux te beklimmen met de racefiets, probeerde de tiener de aandacht op zich te vestigen, en niet zonder resultaat. Diverse media schonken aandacht aan deze jonge Donderboer, en sponsoren wisten hem te vinden.

In eerste instantie zou de beklimming met de oude racefiets van Opa geschieden, maar na een meting bleek deze fiets te groot voor Max. Een fietsenmaker uit Zuidlaren die hem ook met professionele fiets  kleding sponsort bracht uitkomst, en stelde een fonkel nieuwe Giant racefiets van de juiste maat in bruikleen, om dit project te klaren. Naast grote bedrijven die zijn benaderd, hebben ook veel sponsoren uit onze regio gedoneerd. Max vindt het geweldig dat zo veel mensen steun hebben gegeven aan deze actie om meer onderzoek tegen de nu nog ongeneeslijke ziekte MS. mogelijk te maken.

Max is uiteindelijk twee keer naar de top gefietst, waar van de tweede keer afzien was, de weersomstandigheden werden onprettig en het lichaam protesteerde. Dat hij als Judoka heeft leren incasseren is wel duidelijk, ondanks hevige pijn in de benen gaat hij door naar de top, Max stelt, die pijn gaat wel weer over, als je MS. hebt is die pijn er iedere dag, dus waar hebben we het over. Hoeveel de tiener aan sponsoring binnen gehaald heeft, geeft hij niet prijs, het is boven verwachting stelt hij, door een bedrag te noemen, kan het lijken dat sommige teamgenoten van zijn team “Grunn MoveS zich minder ingezet hebben en dat is niet de bedoeling, ieder heeft gedaan wat in zijn of haar vermogen ligt En daar gaat het om, iedere euro is belangrijk, aldus Max.

Het gezamenlijke team heeft op dit moment ruim € 40.000,00 binnen gehaald voor onderzoek tegen MS en er komt gelukkig nog steeds meer geld binnen. Er kan nog altijd gedoneerd worden,er is nog heel veel geld nodig voor we een MS-vrije wereld hebben,  doneer,   al is het maar één euro,  het kan net het verschil maken. Iban:  NL16INGB0753681099 ;  t.n.v.   Max de Boer;  o.v.v.  Max tegen MS.