GRONINGEN – ImpressFest is hét jaarlijkse showcasefestival voor kunst, theater, media en muziek in Groningen. Op 20 juni tot en met 24 juni staat -ie weer op het programma. Het Impressfest is het moment om kennis te maken met jong talent uit de stad, de best-of van Noorderpoortstudenten en de producten die gedurende het jaar  op de opleidingen worden ontwikkeld. ImpressFest presenteert al dit talent onder één noemer en geeft gedurende vijf dagen ruim baan aan jong talent dat staat te popelen om de wereld van kunst en cultuur te veroveren.

Oorspronkelijk is het festival in het leven geroepen als podium voor eindexamenkandidaten om hun eindproducten te presenteren. Alle disciplines dragen hun steentje bij aan de programmering en de organisatie van het festival. De techniek, het licht en geluid worden verzorgd door de opleiding podium-& evenemententechniek. De organisatie ligt in handen van studenten van evenementenorganisatie. Muzikanten, artiesten, filmmakers presenteren geselecteerd werk van locatievoorstelling tot singer-songwriter en van korte film tot 3d-expositie. Studenten van multimedia geven website, applicatie en pr en promo materiaal vorm alsmede de aankleding van het festival.

Elk jaar wordt tevens een grote voorstelling gemaakt door talentvolle makers uit het Noorden. Dit jaar “There’s no business…” gemaakt door Koos Kregel (Hairspray) en “Fragmenten uit een Mensentuin” onder regie van Taco van Dijk (o.a. De Jongens)

Kaartverkoop

Inmiddels is ImpressFest uitgegroeid tot een aangename, eigenwijze en jonge aanvulling op het reguliere festivalaanbod in de stad. Vijf dagen lang volop theater- en muziekvoorstellingen, films en kunstexposities aan de Verzetsstrijderslaan 2. Reserveren kan via: Reserveren@noorderpoort.nl Meer informatie & voorstellingen: www.impressfest.nl