Zilver voor Winschoter ‘Huismannetjes’

WINSCHOTEN/ROTTERDAM – Zefanja Nieman uit Roden en de zusjes Nanda en Remke Huisman uit Winschoten vormen dit seizoen een zeer succesvol acro trio in De B lijn bij Adonis Sportacrobatiek Drachten. Zefanja die vorig jaar nog een team vormde met de “grote zus”van de Huismannetjes was al eerder succesvol in dit nivo en werd vorig seizoen zelfs Nederlands kampioen. Nanda en Remke streden vorig jaar in de C lijn ( bij acro vereniging Turninstituut) voor een NK medaille en namen toen een bronzen medaille mee naar huis. Dit seizoen stapten de zusjes ook over naar Adonis Drachten en samen met Zefanja begon het seizoen goed voor met een gouden medaille op de Valentijnscup in Oosterwolde. Een sterk bezet toernooi die zeer geliefd is bij sporters uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. Eerder moesten de meiden nog genoegen nemen met een 6e plek op een internationaal toernooi in de Panne België. Maar de eerste medaille smaakte naar meer en de meiden hebben volgens mij daarna geen wedstrijd gedraaid zonder medaille. Zo waren er tijdens de plaatsingswedstrijden voor het NK achtereenvolgens een zilveren en 2 gouden medailles voor Zefanja, Nanda en Remke. In mei maakte het prachtige team een uitstapje naar de A junioren en streden zij tijdens een internationaal toernooi in Den Bosch om een medaille in het hoogste nivo in hun leeftijdscategorie. Ook dit maal was het trio succesvol en vol trots namen zij een bronzen medaille mee naar huis. Het NK in Ahoy Rotterdam was zaterdag 17 juni een mooie afsluiting van een fantastisch seizoen. Ook hier lieten de meiden twee prachtige oefeningen zien en wisten ze al gauw dat een medaille meer dan terecht zou zijn. Welke kleur het zou worden bleef tot het laatst spannend…. Uiteindelijk kwamen de meiden 0,2 punt tekort voor het hoogste podium, maar kregen zij wel dik en dik verdiend de zilveren medaille omgehangen.  

 

Foto: Annet Dam