Leerlingen Hoogezand lopen Monkey Fun Run voor UMCG Kanker Researchfonds

HOOGEZAND – Op 11, 12 en 13 juli organiseert Sportcentrum de Kalkwijck een manifestatie om geld voor het UMCG Kanker Researchfonds in te zamelen. In samenwerking met Monkey Fun Run en Groningen Swim Challenge creëren de partners een voor de jeugd uitdagende hindernisbaan op het buitenterrein van de Kalkwijck.

Naar schatting duizend leerlingen (6 – 15 jaar) van de basisscholen in Hoogezand-Sappemeer, alsmede de eerste twee leerjaren van het Aletta Jacobs College en Rehoboth leggen het parcours af waarbij ze zich kunnen laten sponsoren.

Sporturen

Het is de bedoeling dat leerlingen tijdens de reguliere sporturen op school de Monkey Fun Run bij De Kalkwijck afleggen. Tijdens dit evenement zet een deskundig bedrijf een uitdagend parcours uit op het buitenterrein van het sportcentrum. In het parcours bevinden zich diverse obstakels die ze moeten overwinnen.

Nat

In plaats van te zwemmen bij de Groningen Swim Challenge, rennen zij dit keer. Omdat ook het zwembad is opgenomen, worden de leerlingen wel nat. Het doel is om binnen 20 minuten zo vaak mogelijk het parcours te ronden om op deze manier met zoveel mogelijk plezier de opbrengst voor de Groningen Swim Challenge bij elkaar te sporten.

Avondprogramma

Terwijl de scholieren overdag hun run voltooien is er ook een programma voor andere kinderen in Hoogezand-Sappemeer. Tussen 16.00 – 18.00 uur zijn er vrije inschrijvingen op dinsdag 11 en woensdag 12 juli. Let op; maximumleeftijd is 18 jaar. Het avondprogramma (van 18.00 tot duisternis) is speciaal voor gezinnen op 11 juli) en teams van 4 personen (12 juli). Bijvoorbeeld van sportverenigingen.

Onderzoek

Het UMCG Kanker Researchfonds stelt middelen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Financiering via reguliere kanalen is helaas niet toereikend. Om urgente problemen op te lossen en sneller resultaat te behalen zijn aanvullende donaties nodig.

Vroeg ontdekken van kanker, nieuwe geneesmiddelen, behandeling met tabletten in plaats van infuus: allemaal voorbeelden waarmee het UMCG wereldwijd bekend is en waarmee levens gered kunnen worden.

Bij behandeling ligt steeds meer de focus op  kwaliteit van leven met en na kanker. Met name voor kinderen en jongeren met kanker is dit van groot belang. Voor hen betekent beter overleven minder risico op sociaal en maatschappelijk isolement. Beter overleven betekent dat je de kans op werk na kanker vergroot en onafhankelijk meedraait in de maatschappij.

Inschrijving voor dit evenement loopt via de scholen in Hoogezand. Hier krijgen leerlingen ook benodigde informatie. Kijk eventueel via https://www.facebook.com/monkeyfunrun/?fref=ts