Wedeka-directeur Grietje van Kalfsbeek in Veendam

VEENDAM – Het was woensdag 21 juni een hectische dag bij Wedeka kringloop aan de Spoorweg in Veendam. Het was niet alleen een warme dag, maar het was ook het moment dat de medewerkers/sters kennis konden maken met de nieuwe directeur Grietje Kalfsbeek van werkvoorzieningsschap Wedeka Stadskanaal. Als opvolger van directeur Johan Mug. Uw verslaggever stond tussen de medewerkers\sters van Wedeka, waar de goederen binnenkomen. In afwachting van de nieuwbakken directeur.

Het was wachten en nog eens wachten tot je er bijna bij neerviel, bij de kringloop. Diverse keren ging ik naar boven waar de nieuwe preses is. Maar in de kantine was geen mens te bekennen. Diverse keren gevraagd waar de directeur was. Maar niemand kon me daar een antwoord op geven. Totdat afdelingchef van de kringloop Johan Suk mij vertelde dat de directeur in zijn afdeling liep. En hij wees naar een korf vol met kleertjes.

Op dat moment ging ik er naar toe en vroeg aan deze vrouw of zij de nieuwe directeur van Wedeka Kringloop is. “Nee”, zei deze vrouw lachend. “Maar ik ben wel directeur geweest van een openbare lagere school”. Daarna was het lachen geblazen bij Johan Suk en zijn medewerkers\sters. En deze vrouw liep daarna lachend de winkel uit. Vervolgens kwam Vestingsmanager Roy Esajas met de nieuwbakken directeur aanlopen. Allemaal een handje geven en Van Kalfsbeek ging weer naar de volgende afdelingen.

Directeur van Kalfsbeek kon helaas niet naar het OV-buro komen, maar ze beloofde mij dat ze op een later tijdstip weer eens de gang zou maken naar Veendam. Het OV-buro is gehuisvest in de voormalige Jonkerloods, dat omgetoverd is in een busstation met allure. Kortom, een kijkje waard voor de nieuwe directeur.