Winnaar Abel Tasman Art Prize 2016 komt naar Grootegast

GROOTEGAST – Op maandag 26 juni komt Abel Tasman Art Prize (ATAP) winnaar 2016, Arki Fargher uit Tasmanië, naar de gemeente Grootegast. Samen met de leden van de ATAP werkgroep ontvangt burgemeester Ard van der Tuuk de winnaar op het gemeentehuis.

Kennis maken met de Nederlandse cultuur

De hoofdprijs van de Abel Tasman Art Prize is een geheel verzorgde reis naar de andere kant van de wereld. De competitie wordt elk jaar georganiseerd, het ene jaar in Tasmanië en het andere jaar in Grootegast. Winnaar Arki Fargher verblijft drie weken bij twee gastgezinnen in Grootegast en Zuidhorn. Gedurende zijn verblijf maakt de winnaar kennis met de Nederlandse cultuur en bezoekt hij een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder Lutjegast, de geboorteplaats van Abel Tasman.

Abel Tasman Art Prize

Abel Tasman werd geboren in Lutjegast en zette 375 jaar geleden als eerste voet aan wal in Tasmanië. De Art Prize werd in 1999 ingesteld door de gemeente Grootegast in het kader van de ‘stedenband’ met Kingsborough. Aan de wedstrijd wordt een thema met een relatie tussen Nederland en Tasmanië gekoppeld. Dit thema moet worden uitgewerkt in een kunstvorm naar keuze.

Meedoen aan de volgende editie?

Dit jaar wordt de competitie georganiseerd door de gemeente Grootegast. Jongeren uit het Westerkwartier kunnen zich tot 1 december 2017 aanmelden via www.abeltasmanartprize.nl en kans maken op geheel verzorgde reis voor 3 weken naar Tasmanië in 2018.

 

Foto vlnr: Tim Haley (winnaar 2012), Arki Fargher (2016) Gert Buis (2015), Molly Marquis (2014). Met linksachter het winnende kunstwerk van Arki.