Geslaagde eerste aangepaste Avond4daagse Appingedam

APPINGEDAM – Van 19 t/m 22 juni vond de eerste aangepaste Avond4daagse plaats in Appingedam. Maar liefst 43 deelnemers met een verstandelijke beperking legden per avond twee kilometer af. Er kan worden teruggekeken op vier geslaagde avonden met veel plezier en mooie ontmoetingen tussen deelnemers en vrijwilligers.

Project KERNgezond

Vanaf november 2016 is het project KERNgezond gestart in Appingedam. Binnen het project, dat wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, worden diverse activiteiten georganiseerd met als doel het gezonder maken van mensen met een verstandelijke beperking. De aangepaste avond4daagse is één van deze activiteiten. De Nicolaïkerk in Appingedam was tijdens de 4daagse telkens het verzamel- en vertrekpunt. Deelnemers konden op de helft van het parcours genieten van een korte drinkpauze, om vervolgens hun weg te vervolgen richting finish, die overigens door allen trots werd gehaald.

Medaille

Op donderdagavond 22 juni werden de deelnemers in busjes naar Borgshof in Farmsum gebracht voor de officiële, feestelijke  intocht van Delfzijl. Vervolgens ontvingen alle deelnemers hun welverdiende medaille op de atletiekbaan. De eerste editie van de aangepaste avond4daagse mag als succesvol worden bestempeld. Op naar de voorbereidingen voor een vervolg in 2018!