Rijksrecherche onderzoekt dood patiënt

GRONINGEN – De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een man die in een zorginstelling in de stad Groningen verbleef.

Donderdagochtend rond 5:20 uur riep de zorginstelling assistentie in van de politie, omdat het ze niet lukte medicijnen toe te dienen aan een agressieve patiënt met psychische problemen. De politie heeft assistentie verleend, waarna medicatie kon worden toegediend. Daarna viel de hartslag van de man weg, waarop hij is gereanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is de patiënt overleden.

Om de doodsoorzaak van het slachtoffer vast te kunnen stellen heeft de officier van justitie een schouw en een sectie op het lichaam gelast. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen, wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche onder leiding van een officier van justitie.