Jacco Eltingh tennis met 500 kids op de Grote Markt

GRONINGEN – Ter afsluiting van een geslaagd Menzis Tenniskids@school traject in Groningen, gaan vrijdag 30 juni 500  kinderen tennissen op de Grote Markt. Op vrijdagochtend is er een programma voor kinderen van Groningse basisscholen die hebben deelgenomen aan het Menzis Tenniskids@school traject. De kinderen hebben in de afgelopen maanden een aantal tennislessen gekregen op de basisschool en sluiten op 30 juni het traject af. De ochtend bestaat uit leuke tennisactiviteiten op de Grote Markt.

Ook voor kinderen die niet hebben deelgenomen aan het traject, is er de mogelijkheid om te tennissen op de Grote Markt. In de middag zijn alle kinderen welkom, met en zonder tenniservaring.Gedurende het Menzis Tenniskids@school traject in Groningen hebben verschillende trainers van verenigingen in Groningen tennislessen verzorgd, waarbij ruim 600 kinderen aan het tennissen zijn geslagen. Met dit project trachten Bslim Groningen, de KNLTB en jeugdpartner Menzis zoveel mogelijk kinderen structureel aan het bewegen te krijgen.

Het programma is als volgt:

09.00 – 12.15 uur: Ochtendprogramma exclusief voor deelnemende basisscholen

09.10 uur opening door Jacco Eltingh, Sportwethouder Paul de Rook en Menzis met aanluitend gezamenlijke warming-up

09.30 – 10.30 uur 1e groep scholen: Anne Frankschool, De Kleine Wereld, De Wijert en OBS Karrepad

10.40 – 12.15 uur 2e groep scholen: De Heerdstee, OBS de Beijumkorf en OBS de Sterrensteen

12.15 – 12.45 uur ruimte voor persvragen aan Jacco Eltingh, aanvragen via j.vandentweel@kntlb.nl

14.00u – 16.00 uur: Middagprogramma voor alle kinderen

Op de Grote Markt worden de hele middag leuke tennisspellen georganiseerd waar kinderen aan kunnen deelnemen. Er zijn trainers van Groningse verenigingen aanwezig om spelletjes te doen en een balletje te slaan. Kinderen hoeven geen tenniservaring te hebben om deel te nemen en dit programma heeft een vrije inloop.

Met Tenniskids@school maken kinderen op school al kennis met het Tenniskids programma. Tennis wordt dan een onderdeel van het lesprogramma, gegeven door de vakdocenten van school. Ook kunnen de plaatselijke tennisleraar en tennisvereniging hier een rol in spelen. Scholen kunnen via de KNLTB een Tenniskids@school pakket lenen of aanschaffen. Het doel van Tenniskids@school is kinderen enthousiast te maken voor tennis zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en zo structureel gaan bewegen.

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.