Morgen Open Dag NDE Kinderwerktuinen Groningen

GRONINGEN – Op woensdag 28 juni van 15.00 tot 18.00 uur is de jaarlijkse open dag van de vier gemeentelijke NDE kinderwerktuinen. Kinderen, ouders en andere bezoekers zijn die dag welkom en kunnen meedoen aan leuke activiteiten of gewoon even rondstruinen in verrassende stukjes stadsnatuur.

Veel ouders hebben hun kinderen er vast over horen praten: de schooltuintjes. Duizenden leerlingen in de stad Groningen bezoeken de kinderwerktuinen van NDE voor lessen rond natuur en duurzaamheid. Leerlingen uit groep 6 hebben een eigen tuintje, waarin ze allerlei groenten verbouwen. Een greep uit het programma van woensdag 28 juni:

Kinderwerktuin Westpark  (Tarralaan 2, 050-367 63 30)
De bijenstal met imker is open! We maken kruidenboter en gaan brood bakken.

Kinderwerktuin Beijum (Beijumerweg t.o. 19, 050-367 63 29)
Dwalen door het Plantenlabyrint, kruidenthee drinken en tuinsoep eten, wandelen over het blote voetenpad, bezoek aan de bijenstal.

Kinderwerktuin Paddepoel (Coronastraat 1, 050-367 63 28)
Kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen meedoen aan een natuurles met echte microscopen. Meer informatie en inschrijven bij harry.holsteijn@groningen.nl

Kinderwerktuin Helpman (Helperpad 1, 050-367 63 27)
Slootvissen met een schepnet, kruidenboter maken met zelfgeknipte kruiden, broodjes bakken boven het houtvuur.

Kinderwerktuinen
Natuur en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen is verantwoordelijk voor de kinderwerktuinen. NDE geeft lessen op vier kinderwerktuinen, leent lesmaterialen uit en organiseert