Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 31 projecten voor ruim ton

GRONINGEN – Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in de vergadering van 26 juni  101.565 euro beschikbaar gesteld voor 31 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen. Enkele toekenningen:

Stichting Helwerd – Jubileumproductie De Kersentuin – € 3.000

Stichting Helwerd mag een bijdrage tegemoet zien voor de jubileumproductie De Kersentuin van de Russische schrijver Anton Tsjechov. Er zijn 8 voorstellingen in de periode oktober-december 2017 in het Bernlef theater in Usquert.

Muziekbond Groningen en Drenthe – Deelname Groningse muziekverenigingen aan Wereld Muziek Concours 2017 te Kerkrade – € 8.000

Er is € 8.000 beschikbaar gesteld voor de deelname van acht Groningse muziekverenigingen aan het Wereld Muziek Concours 2017 te Kerkrade. Dit internationale concours wordt één keer in de vier jaar georganiseerd. De 18e editie vindt plaats van 6 – 30 juli 2017. Deelnemende verenigingen: Martini Brassband Groningen, Gereformeerde Brassband Groningen, CMV Oranje Grootegast, CMV Excelsior Grijpskerk, CMV Wilhelmina Bedum, Bicycle Showband Crescendo Opende, Showkorps DINDUA Oldekerk, Showband Marum.

Uitgeverij Passage – Publicatie Rock City, verhalen uit muziekstad Groningen – € 2.000

Uitgeverij kan rekenen op een bijdrage voor een publicatie over popmuziek – Rock City- in Groningen van de journalist/schrijver Igor Wijnker uitbrengen. In Rock City komen verhalen uit muziekstad Groningen. Wijnker volgde gedurende een lange periode toonaangevende Groningse muzikanten zoals bijvoorbeeld Bert Hadders, Skits Vicious & Jay Reaper (van Dope DOD), Lou Leeuw, Meindert Talma en Joost Dijkema. Ook verdiept hij zich in andere fenomenen die de muziekstad kleur geven, zoals bijvoorbeeld de Songclub en oefencomplex Het Viadukt.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.