Aftellen tot start Rozenfestival

Aanstaande zaterdag is het eindelijk tijd voor de eerste van twee dagen Rozenfestival wat zonder twijfel een hoogtepunt in het evenementenseizoen van de gemeente Oldambt gaat worden.

Paardentram
Omdat er in een weekend in Winschoten natuurlijk meer te beleven valt dan alleen dit Rozenfestival wordt er een paardentram ingezet om bezoekers een taxi aan te bieden tussen het rosarium en het centrum. Er zijn twee opstapplaatsen, te weten bij de ingang van het rosarium aan de Mr. D.U. Stikkerlaan en bij de Kijkshop aan het Burgermeester Schönfeldplein. De perfecte manier om zowel de bruisende binnenstad als het spektakel op het festival te bezoeken.

Weersverwachting
De grootste vijand van ieder buitenevenement is het weer en juist die voorspelling lijkt nog niet heel rooskleurig voor aankomend weekend. Toch is er geen enkele reden om niet naar het festival te komen. De organisatie heeft een aantal voorzieningen getroffen waardoor het ook met af en toe een klein buitje nog steeds prima vertoeven is in het vol in bloei staande rosarium.

Kidsplein
Vele van de onderdelen van het kidsplein zijn ondergebracht in een pagodetent, ook de kleinste bezoekers van het festival kunnen zich dus droog vermaken. De begeleiding op het kidsplein wordt volledig geregeld door Jongerencentrum ’t Spoor. Dezelfde organisatie heeft de fantastische invulling van dit onderdeel van het festival op zich genomen.

Panorama
Tijdens het festival is er de mogelijkheid om van een panoramisch uitzicht over het rosarium te genieten. In het rosarium staat een omgebouwde zeecontainer van de gemeente Oldambt waar men boven op kan komen. Een unieke kans om het mooie rosarium eens vanuit een heel ander oogpunt te bekijken! Ook dient deze container als expositieruimte voor de foto’s die gemaakt zijn van de ambassadeurs van het ‘Jaar van de Roos’.