Schildersfestival Montmartre alweer 26 jaar

Op zaterdag 8 juli is tussen 11 uur en 17.00 uur het Schildersfestival Montmartre. Veel kraampjes van kunstenaars; muziek en straattheater. Om 13.00 uur is er de veiling van de kunst van de leerlingen van Op de Esch en om 14.00 uur de kunstveiling. Veilingmeesters zijn Alex Vissering en Luut Jan Sterenberg.

Op zaterdag 8 juli bruist het weer in Sellingen. Tussen 11 uur en 17.00 uur is er weer het Schildersfestival Montmartre met zijn vele kraampjes van (amateur) kunstenaars. Ook de Kunstkreis Haren, uit de partnergemeente Haren in Duitsland, doet weer mee. Alles ademt een Franse sfeer. Er is muziek, straattheater en natuurlijk verschillende terrassen voor een hapje en drankje. Zoals gebruikelijk doen ook De Sprankel en de Hervormde Kerk mee. In de Hervormde Kerk is er prachtige muziek. In de Sprankel zijn de kunstwerken te bewonderen die later op de kunstveiling worden verkocht. Dan kunt u alvast even kijken wat u mooi vindt. Verschillende Sellinger verenigingen, zoals De Speeltuinvereniging en Jeduthun ontbreken niet. De grote publiekstrekker, de veiling van deze kunstwerken met veilingmeester Alex Vissering en assistent Luut Jan Sterenberg, zorgt altijd voor veel hilariteit. En de koper heeft kunst voor een prikkie. De veiling start om 14.00 uur.
Elk jaar is er een nieuw onderdeel. Dit jaar zorgen kinderen van de openbare basisschool Op de Esch voor de verrassing. Zij gaan op school aan de slag met kunst en verkopen hun werk op hun eigen kinderkunst-veiling. In een aparte pagode-tent zal Alex Vissering hun werk presenteren en uiteraard verkopen.