Jaarlijks uitstapje seniorenkoor Blief Fit Zing Mit

Het gemengd koor Blief fit, zing mit ging onlangs met Jansen Reizen een dagje naar Friesland.
Om half negen ’s morgens vertrok het gezelschap vanuit Veendam.
In Lemmer vond de eerste stop plaats en genoot het gezelschap van een heerlijk kopje koffie met gebak. Na de koffie ging het richting het Gaasterlandse bos waar zogenaamd “toevallig” een boerin de touringcar liet stoppen en een lift naar Hindeloopen vroeg. Zij wilde daar suikerbrood en paling gaan kopen. Onderweg vertelde de boerin over de Friese taal, de Friese boerderijen, de Friese klederdracht en de omgeving.
Om kwart over twaalf kwam het gezelschap in Hindeloopen bij Hotel de Stadsboerderij aan. De boerin bedankte iedereen voor de lift en stapte uit. In het restaurant deed het gezelschap zich te goed aan een echte Friese boerenlunch met soep en een passend dessert.
Aansluiten werd er een Hindelooper klederdrachtshow vertoond met volledige uitleg van de historie van de klederdracht. Hierna ging het gezelschap naar een demonstratie over het Hindelooper schilderwerk, met een gezellige winkel waar allerlei leuke snuisterijen te koop waren en kreeg men de tijd om zelf Hindeloopen te ontdekken, waarbij het intieme kerkje bezocht kon worden en men de echte Hindelooper stoffen kon bekijken of een wandeling over de zeedijk kon maken.
In de stadsboerderij stond er vervolgens voor iedereen een kop koffie met een plak suikerbrood klaar en vond er nog een verloting met Friese lekkernijen plaats. En als het koor op stap is dan wordt er zo nu en dan ook uit volle borst gezongen, zo ook dit keer.
Sommige koorleden vergaten de thuisblijvers niet en namen gerookte paling en/of Fries suikerbrood mee naar huis. Rond 18.00 ging het gezelschap moe maar voldaan terug naar de thuishaven Veendam. Er wordt al weer uitgekeken naar het reisje van 2018. De koorleden gaan nu genieten van een heerlijke lange vakantie. Op 4 september beginnen de repetities weer en zijn de koorleden ongetwijfeld weer vol spirit voor het komend zangjaar om toekomstige toehoorders met hun zang een fijne avond of middag te mogen bezorgen, net als ze dat het afgelopen zangjaar in vele verzorgings- of verpleeghuizen hebben mogen doen in zowel onze provincie als daarbuiten. Wilt u meer weten neem dan contact op met hun PR-vrouw Jannie Blaauw, tel. 0598-621090.