Nederlands Kampioenschap Ovalracing in Ter Apel

Ter Apel- Op zondag 9 juli a.s. staat de vierde racedag van het Int. NK ovalracing seizoen 2017 op het programma. Naast de reguliere klasses die strijden om de felbegeerde punten voor dit kampioenschap, zullen wederom de Rookie Rods, die normaliter actief zijn op het Midland circuit in Lelystad, te gast zijn. Zij zullen hun kunsten gaan vertonen op de korte baan. In de andere klasses kan vandaag een belangrijke slag geslagen worden. Na de zomer keren de coureurs nog twee keer terug. Begin september staat het raceweekend gepland om vervolgens begin oktober af te sluiten met de finale-races voor het NK Ovalracing 2017.

Schlüter Motorsport Juniorenklasse
Elf punten is de huidige voorsprong van Ter Apeler Jarno Emming op de, dit seizoen debuterende, uit Spaarndam afkomstige Mike Wempe. Gezien het inmiddels behaalde aantal punten zullen deze twee coureurs gaan uitmaken wie de titel van Nederlands kampioen van 2017 mag gaan voeren. Daarachter zijn het Equipe van Veen/Schrik, Fabian Baer en David Bonnarens die onderling in de puntenstand maar weinig voor elkaar onder doen, zij strijden momenteel voor de derde plaats. Door een afkeur na aanleiding van een technische herkeuring tijdens de laatste wedstrijd hebben Jesse van den Akker, Dani van Haarlem en Teun Commandeur een achterstand opgelopen. Toch kunnen ze door een goede prestatie vandaag toch nog kans maken om nog mee te strijden voor een podiumplaats aan het einde van het seizoen.

Spannende strijd om NK titel in de Standaard 1400
De top vier van de Standaardklasse 1400 zijn slechts negen punten van elkaar verwijderd. Was het tijdens de tweede serie races nog Alfred van Klinken uit Valthermond die de dagzege voor zich wist op te eisen. Tijdens de races in juni was Jelmer Tromp uit Klazienaveen de sterkste. Hij wist zo zijn achterstand op de top drie te verkleinen en heeft zo de aansluiting gevonden die hem uitzicht geeft op een podiumplek aan het einde van het seizoen. De in Roswinkel afkomstige Stefan Arends is nog altijd de leider in het NK van de Standaard 1400. Maar rustig afwachten en puntjes verzamelen is er voor hem er zeker nog niet bij. Hij voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek.

Equipe Zwiep neemt leiding stevig in handen door maximaal te scoren
Het was een beetje een eentonig verhaal tijdens de 3 serie races om het NK een maand geleden. Jeffrey Zwiep uit Valthermond was simpelweg te sterk voor de concurrentie, dit resulteerde in een maximaal resultaat. Daardoor wist hij een aangename voorsprong te creeëren in de tussenstand van het NK in de Standaardklasse 2000. Michel van der Zwaag uit Ter Apel die afgelopen winter de overstap maakte vanuit de Standaard 1400 staat momenteel op een kanppe tweede plaats in de tussenstand, dit terwijl Jordan Wolters uit Raalte op slechts twee puntjes volgt. Ondanks dat Wolters een manche niet wist te finishen vanwege een crash laat hij het grootste deel van de Standaardklasse 2000 coureurs nog altijd achter zich. Danny Bos uit Ter Apel is de eerste in de lijst die op jacht is naar een podiumplaats. Hij zal daarvoor acht punten moeten goedmaken op de concurrentie in deze klasse met veel gelijkwaardige bolides.

Erwin vd Meer uit Hoogersmilde nog altijd aan de leiding bij de SuperRods
De mix van zeer verschillende auto’s is een fraai gezicht in de SuperRod klasse. Erwin vd Meer uit Hoogersmilde die met een Peugeot 206cc met Audi motor actief is gaat momenteel aan de leiding van het klassement. Theo de Boer uit Meeden is echter verrassend de huidige nummer twee in klassement, terwijl Niek Damstra uit het Friese Giekerk de derde positie in bezit heeft genomen. Rene Teerink uit Halle en Jan Kuper uit het Duitse Rutenbrock zijn wel in opmars, maar door alle wedstrijddag gemist te hebben, is deze achterstand in punten moeilijk goed te maken. De regerend Nederlands kampioen, in de divisie Sport, Andre de Boer uit Schoonoord, kende veel technische problemen tijdens de races in juni. Hij wist dan ook maar weinig punten te scoren, hij zal dan ook op revanche uit zijn tijdens de aanstaande races.

Martijn Vowinkel uit Ommen pakt de leiding bij de 2.0 Hotrods
In de goed gevulde 2.0 Hotrod klasse was tijdens de laatste wedstrijddag wederom een nieuwe deelnemer te bewonderen. Voormalig Stockcar F2 coureur, Christiaan Smidt uit Nijmegen, stond aan de start in de kampioensauto van Gerton Boes uit Coevorden. Smidt maakte meteen een sterke indruk en won de dagfinale. Martijn Vowinkel uit Ommen scoorde veel punten waardoor hij momenteel aan de leiding gaat in het kampioenschap. Christian Baer en Sascha Baer uit Monchengladbach volgen momenteel op plek twee en drie. Ook werd er helaas schade gereden bij diverse coureurs. We hopen dan ook dat alle coureurs weer aan de start zullen verschijnen om wederom fraaie deurkruk-aan-deurkruk Hotrod races aan het publiek voor te schotelen. Tevens is het voor de coureurs de laatste gelegenheid om de auto’s af te stellen voor het Europees Kampioenschap dat begin september tijdens het Speedweekend in Ter Apel verreden zal worden.

Verschil tussen Zwiep en Heins is slechts een puntje
Twee mannen uit Schoonoord gaan aan de leiding in de BMW Cup. Momenteel is het Kevin Zwiep die op de drie voorgaande wedstrijddagen één puntje meer wist te scoren dan concurrent Iwan Heins. Dat belooft een interessante strijd te worden, zeker eentje om de gaten te houden. Daarachter is het Ter Apeler Rob Fischer die op zijn beurt weer een voorsprong van vijf punten heeft op Roef Huisman. Allard Boes uit Vroomshoop volgt op de vijfde positie, maar maakt zeker gezien zijn ervaring ook nog kans op de Nederlandse titel.

John van den Bosch en Jeffrey Zwiep nestelen zijn aan kop bij de National Hotrods
Door goede resultaten van Jeffrey Zwiep uit Valthermond weet hij samen met John van den Bosch uit Rosmalen aan de leiding te gaan bij de National Hotrods. De Brabantse routinier, vd Bosch heeft een voorsprong van zes punten op Zwiep. Mark Teuben zakt daardoor naar de derde positie, en heeft momenteel nog een puntje voorsprong op de dagwinnaar van de wedstrijddag in juni, Johan Sanders uit Ter Apel. Erik Emming heeft met zijn sterk doorontwikkelde VW Corrado momenteel de vijfde positie in handen, hij wordt op de voet gevolgd door Reimon Bos uit Noord-Sleen. Naast de punten voor het NK ovalracing tellen de punten ook mee voor de NHRRG Cup. Voor deze Cup die door de rijdersvereniging NHRRG wordt uitgeschreven tellen een aantal races mee die op Raceway Venray, Midland circuit Lelystad en de Polderputten in Ter Apel worden georganiseerd.
De vierde serie races van het Nederlandskampioenschap Ovalracing beginnen zondag 9 juli a.s. om 12:00 uur in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Het circuit is te vinden aan de Hanetangerweg 5a in Ter Apel.