Er hangt niets boven Groningen

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van het roken.
Ook wil de beweging dat opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Ook in Groningen vinden veel partijen dat kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien en de gemeente Groningen heeft eerder dit jaar de ambitie uitgesproken om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden.
Om te komen tot een rookvrije generatie worden er door organisaties verschillende initiatieven ontplooit. De landelijke en regionale initiatieven zullen vanaf eind augustus worden ondersteund door een landelijke TV campagne die via de NPO wordt uitgezonden. Geheel passend bij de ambitie van Groningen, zijn hiervoor dinsdag 4 juli filmopnames gemaakt in de Stad, zowel bij SKSG, O2G2, Verslavingszorg Noord Nederland als Speeltuin BSV Helpman-Oost. Deze, en vele andere, organisaties hebben zich aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. In Groningen willen zij de slogan ‘Er hangt niets boven Groningen’ waarmaken.