Showband Marum pakt tweede plaats op European Open in Duitsland

Een waanzinnige prestatie van Showband Marum op het afgelopen European Open Championship in het Duitse Rastede. De band doet jaarlijks mee aan deze wedstrijd en vorig jaar werd een derde plaats behaald. Dit jaar gold de wedstrijd als generale voor het komende Wereld Muziek Concours en de leden waren er extra op gebrand een goede prestatie neer te zetten. Maandenlang is gerepeteerd om de show te verbeteren en nog verder te ontwikkelen. Zaterdag 1 juli waren de kwalificatiewedstrijden. Showband Marum werd daar tweede, net achter het North Frisian Percussion Corps uit Dokkum. De show WILD! die gaat over een jonge vrouw die na enkele dramatische gebeurtenissen besluit een lange voettocht te gaan maken, werd beloond met 83,62 punten. De volgende dag waren de finales. In de brandende zon werd de show nogmaals met enthousiasme neergezet. De jury beloonde de show met 84,5 punten, hoger dan de dag ervoor. De Showband behield daarmee de tweede plaats. De eerste plaats ging naar de Duitse Fanfarenzug Strausberg. Bijzonder tevreden keerde Showband Marum met een enorme beker huiswaarts. Aan de hand van de juryrapporten van het EK zullen de laatste puntjes op de I worden gezet voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waaraan de band op 30 juli zal deelnemen.