26ste Schildersfestival Montmartre groot succes

Zaterdag 8 juli barstte het Schilderfestival Montmartre weer los in Sellingen. Ongeveer 5000 bezoekers bezochten de vele kraampjes van de kunstenaars.
Op de zonovergoten terrassen vermaakten men zich met aanstekelijke muziek en straattheater.

De vele kunstenaars, muzikanten en toneelspelers maakten er weer iets moois van. De toneelgroep Stagemates speelde een geweldige uitvoering van “De Beer” van Anton Tsjechov. Kinderen van de openbare basisschool Op d’ Esch zorgden voor de verrassing. Hun kunstproject over de Duitse kunstenaar Hundertwasser leverde prachtige schilderijen op. Ze werden allemaal verkocht op de kunstveiling. Ook de andere werken gingen op de veiling grif van de hand.
In de Hervormde Kerk werd prachtige muziek ten gehore gebracht en op straat klonken Franse chansons. Bezoekers, deelnemers en de vele vrijwilligers hadden een prachtige dag. Al met al weer een geslaagd festival! Dat doet verlangen naar de volgende op 14 juli 2018. Foto: Harby Scheper