Tevreden Wmo-cliënten in Bellingwedde

Uit het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek blijkt dat de Wmo-cliënten in de gemeente Bellingwedde zeer tevreden zijn over de werkwijze en deskundigheid van de cliëntadviseurs van het Wmo-team. In totaal hebben 484 personen een brief met enquête ontvangen van bureau CMO STAMM. Ruim 50% van de benaderde cliënten heeft de enquête ingevuld.

CMO STAMM heeft de enquête in zeventien gemeenten in de provincie Groningen afgenomen. De meeste uitkomsten van de gemeente Bellingwedde liggen hoger dan het gemiddelde van de zeventien gemeenten. Cliënten uit de gemeente Bellingwedde weten bijvoorbeeld goed waar zij moeten zijn met hun hulpvraag, worden snel geholpen en voelen zich serieus genomen.
Op een aantal vragen is dit jaar lager gescoord dan het jaar daarvoor. Dit heeft mogelijk te maken met het nieuwe onderzoeksbureau en de wijze waarop het onderzoek dit jaar is uitgevoerd. Vorig jaar werden cliënten telefonisch benaderd in plaats van per brief. Hierdoor was er meer ruimte voor een toelichting op de vragen.
De gemeente Bellingwedde is blij dat de cliënten zo tevreden zijn over de werkwijze en deskundigheid van het Wmo-team.