Europese top jeugd aanwezig bij internationaal tennistoernooi in Haren

Van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli komt de jeugdtop van Europa naar Tennis- en Squashclub Haren (TSH). Dan wordt gestreden om plaatsing voor de finale van het Europees Kampioenschap voor landenteams tot en met 12 jaar, zowel voor jongens als voor meisjes. Bij de beste meisjes uit Europa mag 12-jarige Harense Annelin Bakker uitkomen voor het Nederlands team. Een unicum voor Tennisvereniging TSH, dat nog nooit iemand uit Haren zag meedoen aan dit prestigieuze internationale tennistoernooi, dat elk jaar in Haren plaats vindt. Deze deelname heeft ze te danken aan haar goede spel op diverse toernooien. Recent is Annelin eerste geworden op de District jeugd kampioenschappen t/m 12 jaar.

Voorafgaand, van maandag 17 juli tot en met vrijdag 21 juli, komt de tennistop van de jeugd in Nederland ook naar Haren. Dan strijden de beste 24 jeugdspelers van Nederland in de leeftijd van 12 jaar tot 14 jaar om de winst van het VCD BI-viersterren jeugdtoernooi. De meisjes en jongens spelen enkel en dubbel. De finales zijn op vrijdag 21 juli: publiek en media zijn de hele week welkom.
Bij de jongens tot en met 14 jaar staat Groninger Jacco Arends (GLTB) als eerste genoteerd. Hij komt meteen op maandag in actie. Bij de meisjes tot en met 12 jaar wordt Groningen vertegenwoordigd door wederom Annelin Bakker (TSH), Hanna Lindeboom (Cream Crackers) en haar zusje Sarah (eveneens Cream Crackers) en bij de jongens tot en met 12 jaar door Niels Roemeling (Cream Crackers). Zij spelen hun eerste wedstrijd op dinsdag. In het verleden kwamen huidige wereldtoppers als Kiki Bertens, Robin Haase, Michaƫlla Krajicek en Mary Pierce ook naar Haren om een van deze toernooien te spelen!
Als u mooie wedstrijden jeugdtennis en Harens en Gronings toptalent wilt zien, kom dan naar TSH aan de Oosterweg 86 in Haren.