Borgbewoners testen elektrokar op Nienoord

Donderdag 13 juli 2017 om 11.00 uur testen Graaf Georg Wilhelm von Inn- und Knyphausen en zijn gemalin Anna van Ewsum van de borg Nienoord in Leek een duurzaam vervoermiddel dat hen ter kerke zal brengen in Midwolde. Het is deze keer geen koets met een paard ervoor, maar een elektrokar.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan een ieder die dat wil dezelfde kerkgang volgen. Op zaterdag en zondag telkens om 13.00 en 14.00 uur vertrekt de elektrokar vanaf het binnenterrein van de borg Nienoord naar Midwolde. In de kerk is een gids aanwezig, die veel weet te vertellen over de rijke historie van het monumentale gebouw met de museale inrichting.
Na vijf kwartier (14.15 en 15.15 uur) brengt de elektrokar de gasten terug naar het borgterrein. Deelname aan dit historische en duurzame tripje is gratis.

Sinds 3 juli maakt de kerk – samen met drie andere gebouwen van de Stichting Oude Groninger Kerken -deel uit van Het Grootste Museum van Nederland, een landelijk project van Museum Catharijneconvent in Utrecht.