Een nieuwe klok voor St. Magnus

Op 20 september 2016 werd aan de voet van de St. Magnuskerk in Bellingwolde een nieuwe klok gegoten. In het Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee is een fotoverslag te zien van deze bijzondere gebeurtenis.
Simon Laudy en zijn medewerkers bouwden een veldoven waarin het brons werd gesmolten dat ’s avonds laat in een spectaculaire, roodgloeiende stroom in de vorm werd gegoten. De belangstelling van de Bellingwolders was groot; het wachten tot het brons op de vereiste temperatuur van 1100 graden was verhit werd bekort met een concert in de kerk, een overdenking door Ds. Jöhlinger en koorzang, zoals ook vroeger gebruikelijk was.
De presentatie toont het proces van ontwerp tot het proefluiden. Het is goed te zien dat het gieten van klokken een ambacht is dat sinds de vroegste tijden niet wezenlijk is veranderd.