Koning – Keizer – Admiraal…

Nee een Admiraal hebben ze bij S.V. De Burchtschutters uit Wedde niet, wel Koning(in) en Keizer(in) en een Kinderkoningspaar.
Elk jaar strijden de leden om de Koningstitel, een functie met aanzien in het dorp Wedde. Het Koningspaar en Keizerspaar vertegenwoordigen met hun gevolg de schietvereniging op de schuttersfeesten van de bevriende schietverenigingen in Nederland en Duitsland.
Dat de traditie van het koningschieten leeft in Wedde blijkt uit het feit dat de jeugd van Wedde voorafgaand aan het Kinderkoningsgooien al thuis oefenen met houtblokken. Daarom is er dit jaar een oefenmiddag voor groep 6,7 en 8 op 30 augustus!
Het Keizerspaar moet dit jaar na 5 jaar hun functie uitstekend uit te voert te hebben, deze neerleggen. En daarom is er op 3 september het Keizerschieten waar de Koningen om de Keizerstitel gaan strijden.
Tijdens het Koningschieten is onze schminkster Mirjam weer ingehuurd, Handboogvereniging Black Arrow uit Hogezand komt weer evenals de wereldberoemde entertainer Jos Tipker.