FTC Toer ’80 rijdt 22e Pannenkoekentocht

Ooit als een noviteit begonnen. Een fietstoertocht rijden en onderweg ergens een Pannenkoek halen. De eerste editie met 25 fietsers, de laatste met ruim 200. Op zaterdag 2 september a.s. heeft de club alweer de 22e editie. De fietsers komen van heinde en ver. Relinda Baas, secretaris van Toer ’80 en lid van de werkgroep: “Er fietsen bv dit jaar 30 Duitsers mee. Maar we hebben deelnemers uit Den Haag, Almere die elk jaar weer komen. Het zijn een aantal factoren die het evenement bijzonder maken. Ten eerste fiets je in een gesloten peloton waar verkeersregelaars op motoren ervoor zorgen dat de stoet steeds door kan fietsen. Er is een depannagewagen waar mensen met pech gelijk worden geholpen, rijdend wel te verstaan. En verder is de sfeer erg ontspannen. Tijdens de middagbreak krijgen de deelnemers in De Meet overheerlijke pannenkoeken geserveerd.”
De tocht is 150 km en voert de deelnemers door het Oldambt en Westerwolde. Er zijn nog korte stops in Midwolda bij het Oldambtmeer en in Jipsingboertange in Westerwolde. Mensen kunnen informatie verkrijgen bij de Faceboekpagina ‘Pannenkoekentocht’ en via de website www.toer80.nl onder ‘evenementen. Er is een maximum aantal deelnemers van 200.