Orgelconcert Winfried Dahlke en Darija Schneiderova in Magnuskerk

Op zondag 27 augustus om 16.00 uur geven Winfried Dahlke en Darija Schneiderova een orgelconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Jaarlijks verzorgt Winfried Dahlke (Organeum, Weener) een aantal prachtige concerten op het mooie Freytag-Schnittger orgel in de Magnuskerk. Winfried Dahlke laat Geneefse psalmmelodieën horen in composities van Samuel Mareschal, Henderick Speuy, Jan Pieterszoon Sweelinck en Anthoni van Noordt horen. Als muzikaal tegengeluid klinken daarvoor de dansbewegingen uit het Susanne van Soldt-Manuskript van 1599.
Ook zijn vrouw Darija Schneiderova zal het orgel bespelen. Zij speelt koraalbewerkingen en preludes van Franz Tunder (In dich hab ich gehoffet, Herr), Dieterich Buxtehude (grote Toccata F-Dur) en Johann Sebastian Bach (preludium C-Dur BWV 566).
Dit prachtige koppel kent het orgel door en door en weet iedere keer iets extra’s uit het orgel te halen. Het concert is dan ook een aanrader voor een ieder, die van orgelmuziek houdt! In de pauze wordt u koffie of thee aangeboden. De entreeprijs is € 7.