Stadstuin Appingedam wil kweektuin

Stadstuin de Eendracht Appingedam wil graag een kweekkas aanschaffen om zo ook de tuinplanten en groenteplanten zelf te kunnen kweken gedurende het hele jaar.
Deze aanschaf past precies bij de Stadstuin want onze motto is “Groen Verbindt”. Deze verbinding komt tot stand in het samen brengen van jong en oud die een makkelijke moestuinbak bij ons hebben.

Het afgelopen startjaar tot op heden is een prachtig succes geworden. Inmiddels werken cliënten van NOVO, ’s HeerenLoo en de Zijlen in dagbesteding op en om onze Stadstuin. Naar verwachting zullen er meer zorginstellingen bij het project aansluiten.
Mensen van diverse dagbestedingen van ouderenzorg instellingen komen ook graag op de tuin om te genieten van de siertuin die om de moestuinbakken is aangelegd en de groente die gekweekt worden. Scholen weten de Stadstuin ook goed te vinden voor educatie en voorlichting over alles wat maar met de moestuin en insecten heeft te maken. Het steeds maar groeiende vlinder en insectenhotel, dat de grootste van Europa gaat worden, levert daar ook een goede bijdrage aan.

Misschien vraag je je af wat kan een kas daarin betekenen? Men wil een kas gebruiken in de maanden dat het kweken in de buitenlucht niet meer gaat.
Deze kan dan cliënten van NOVO, s’ Heeren Loo, de Zijlen, scholen en wie wellicht nog op een later stadium aansluit in die periode ook een dagbesteding aangeboden worden.
Onderhoud zoals onkruid wieden en grasmaaien ligt dan nagenoeg plat en we kunnen daardoor ook faciliteren in de educatie van de scholieren.

De huidige subsidie is niet toereikend om een dergelijke aanschaf te kunnen financieren. De huidige subsidie stopt eind 2018. Een goed werkende kas stelt de Stadstuin in staat om meer zelfstandig te worden.

Stadstuin de Eendracht Appingedam heeft daarbij hulp nodig om dit prachtige initiatief van de grond te krijgen.
Wil je hier voor bijdragen leveren? Doneer dan op deze bankrekening nummer: NL29 SNSB 0947 4148 35 tnv. Stadstuin de Eendracht Appingedam