Taalwandelingen langs verkeersborden, monumenten en straatnaambordjes

Van 4 tot 11 september is het de Week van de Alfabetisering. Dit is een week waarin aandacht wordt besteed aan laaggeletterdheid. De Taalhuizen uit de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum organiseren in deze week taalwandelingen.

Een Taalhuis is een fysieke plek waar mensen door vrijwilligers geholpen worden met lezen en schrijven. De taalhuizen zijn gevestigd in de bibliotheken in de DAL-gemeenten. Van daaruit starten in totaal drie taalwandelingen. Tijdens de wandeling zal geoefend worden met taal door stil te staan bij de betekenis van allerlei elementen in de buitenruimte. Voorbeelden daarvan zijn verkeersborden, monumenten en straatnaambordjes. Wandelen is een leuke en laagdrempelige manier om te oefenen met taal: er ligt veel taal op straat.

De wandelingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of taalniveau. Tijdens de wandelingen lopen ervaren taalvrijwilligers mee. De afstand van een wandeling is circa drie kilometer. Uiteraard is er gelegenheid tijdens en/of na het wandelen voor een gezellige pauze met een kopje koffie.

Drie wandelingen
Op dinsdag 5 september (10.00-12.00 uur) is er een wandeling vanuit de bibliotheek Loppersum, adres: Kreupelhof 2. Woensdag 6 september (10.00-12.00 uur) is er een wandeling vanuit de bibliotheek Appingedam, adres: Koningstraat 51. Vanuit de bibliotheek Delfzijl wordt er op vrijdag 8 september (14.00-16.00 uur) gewandeld, adres: Oude Schans 2. Mensen die willen meelopen kunnen zich voor 30 augustus opgeven bij André de Graaf via aj.degraaf@noorderpoort.nl, onder vermelding van naam, vanuit welke bibliotheek je wilt starten en het aantal deelnemers. Er kunnen maximaal 20 personen meelopen.