Festival van volksverhalen

Dit weekend van vrijdag 18 tot en met maandag 21 augustus worden volksverhalen in Groningen centraal gezet! Wie heeft gehoord van het spook van de Boteringestraat, de huilende min op zolder of de kinderzieltjes in de stadsput? Griezel mee met Groningse spookverhalen tijdens de stadsrondleidingen. Bovendien geeft een kaartje voor Spinbarg op vrijdag, zaterdag en zondag ook gratis toegang tot het Noordelijk Scheepvaartmuseum! In het museum kunnen kinderen een speciale piratenspeurtocht volgen over piraat Klaas Stortebeker. Daarnaast zijn er korte instaprondleidingen waarbij natuurlijk ook een blik wordt geworpen op onze topstukken! Op zondag 20 en maandag 21 augustus mogen Spinbargbezoekers gratis een tochtje maken met het historische museumschip de EMMA. Bekijk de prachtige stad vanaf het water, maar let op: vol is vol! Spinbarg vindt plaats van vrijdag 18 augustus tot en met maandag 21 augustus.
Spinbarg beleeft haar première dit weekend tijdens festival Noorderzon. Spinbarg is een multimedia evenement waarbij Groningse volksverhalen tot leven worden gebracht. De mooiste verhalen zijn in het ruim van historisch vrachtschip Familietrouw door tientallen kunstenaars, filmmakers en muzikanten verbeeld. Het schip ligt het hele weekend aan het Kleine der A. Tickets zijn te bestellen via Noorderzon. De instaprondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum worden gegeven op vrijdag 15.30 uur, zaterdag 13.30 en 15.30 uur en zondag 13.30 en 15.30 uur. Deze gratis rondleidingen duren circa een uur.
Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.