Orgelconcert bij 35 jaar Vereniging Vrienden Martinikerk

De Vereniging Vrienden Martinikerk zal op vrijdag 8 september om 20.00 uur Erwin Wiersinga een concert laten verzorgen in de Martinikerk ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan. De entree is gratis.

Wiersinga speelt werken van o.a. J.W. Lustig, zoals “Ouverture in c”. Lustig is in de 18e eeuw meer dan 60 jaar organist in de Martinikerk geweest. Daarnaast onder meer van J.S. Bach “Herr Jesu Christ dich zu uns wend (BWV 609), R. Schumann “Canon in a“ en F. Mendelssohn Bartholdy “Sonate V (3 delen)“.
Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding.
Recentelijk trad hij met het Concertgebouw op in de Carnegiehall te New York.
In 2014 werd hij samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het wereldberoemde orgel in de Martinikerk te Groningen. Ook is hij organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk (PKN) te Roden.