Voor de 15e keer Proostmeerloop Wagenborgen

Dit jaar wordt alweer de 15e editie van de Proostmeerloop Wagenborgen gehouden. Hoewel 2 september in het weekend valt voor de 1e schooldag na de vakantie, heeft men toch gemeend niet van het vaste patroon af te wijken en traditiegetrouw de 1e zaterdag in september aan te houden.

Bij de 15e editie hoort, vond hety Bestuur, een passende afstand t.w. 15 km. Qua afstanden wordt daarom afgeweken van het vaste patroon. De voorgaande jaren hadden was er een recreatieloop over 5 km en was de wedstrijdloop over 10 km. In verband met het 15 jarig jubileum leek het toepasselijk de afstand van 15 km toe te voegen (3 rondjes van 5 km). Dit wordt ook de wedstrijdloop. De recreatieloop zal daarom dit jaar worden gehouden over 5 én 10 kilometer. Het parcours is onlangs weer opgemeten door de KNAU. Nieuw dit jaar is de Egbert Stoutmeijer Bokaal voor de snelste Wagenborger/Wagenborgster op de 15km
Het goede doel dat wij dit jaar verbonden hebben aan de Proostmeerloop is KWF Kankerbestrijding.

De afstanden voor de kidsrun zijn gelijk gebleven aan voorgaande jaren. Voor de afstanden van de kidsrun en voor inschrijving wordt verwezen naar de website www.proostmeerloop.nl

Ook dit jaar kan de organisatie gebruik maken van de expertise van de tijdwaarneming en bemensing van het Ommelander Loopcircuit, is speaker Harm Noor weer aanwezig en is men blij dat Klaver Vier hun jaarlijkse Pleinfeest weer gelijktijdig met de Proostmeerloop wil organiseren.

Evenals voorgaande jaren is de route van de Proostmeerloop van de Hervormde Kerk via Kerkstraat, Oosterweren, Tonnistil, De Hoogte en via betonpad naar Hoofdweg, daarna om het Proostmeer, langs Menterne en weer terug naar start/finish punt bij de kerk.
De kinderen starten vanaf 15.15 uur (afhankelijk van hun leeftijd) en de senioren starten om 16.30 uur. Inschrijven kan voor de kinderen tot 14.45 uur, terwijl de senioren tot 16.00 uur in sporthal Weerland kunnen inschrijven. De voorinschrijving via onze website is inmiddels geopend.
Ook dit jaar biedt kinderdagverblijf De Vrijbuiter weer de mogelijkheid om op uw kinderen te passen terwijl u meedoet aan de Proostmeerloop. Bij belangstelling kunt u zich hiervoor aanmelden via onze website.
Voor een extra feestelijk tintje zal er een Braderie worden gehouden aan de H.L. Emmensweg. De Braderie duurt van 12.00 tot 18.00 uur.
Het parcours zal weer worden opgevrolijkt door muziek van de band ‘In Bloom’ en van ‘Swing Masters’. Dancegroep “Like This” zal een aantal keren optreden en zal ook de warming up verzorgen voor de Kidsrun.

Verkeersmaatregelen
Vanaf 10.00 uur zal de Braderie worden opgebouwd aan de H.L. Emmensweg en zal de Start/Finish worden opgebouwd aan de Hoofdweg (van Steunstee tot monument).
Vriendelijk verzoek aan de omwonenden om vanaf 10.00 uur obstakels en auto’s langs dit gedeelte te verwijderen.
Vanaf 12.00 uur zal ook de Hoofdweg vanaf ingang voetbalveld tot aan het monument worden afgesloten (aanwonenden kunnen dan nog wel van de weg gebruik maken). Om 16.30 uur zal de gehele route (incl. Hoofdweg) worden afgesloten voor het verkeer. De route van de kidsrun is dan al voor het doorgaande verkeer afgesloten

Vrijwilligersavond
Voor alle vrijwilligers wordt een informatieve en gezellige vrijwilligersavond gehouden op maandag 28 augustus a.s., aanvang 19.30 uur in Ons Centrum. Iedereen die meewerkt aan de Proostmeerloop is hier van harte welkom. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.