Groningse koffie, blik & indierock

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum staat op zaterdag 9 september vanaf 19.00 uur tot na middernacht in het teken van Groningse koffie, blik en indierock. De gastconservator van ‘Koffie, vers(ch) gebrand!’ neemt de bezoekers mee naar de tijd waarin geluk nog heel gewoon was. De Groningse indierockband Vera’s Charm speelt eigenzinnige muziek. En de koffie wordt ter plekke gebrand en gemalen voor een pittig kopje. De eerste Groninger Museumnacht van de vijf musea in de stad biedt een bomvol programma met interessante sprekers en kunstenaars, uitdagende workshops en muziek. Een nachtelijk bezoek aan de verschillende tentoonstellingen en vaste collecties maakt het natuurlijk extra spannend. Bezoekers kunnen te voet naar de verschillende musea maar vervoer via het water kan ook. Museumschip de Emma vaart tussen het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Museum. Een passe-partout voor de vijf musea kost € 5 en is online te boeken via groningermuseum.nl.

Koffie met pit
Het Noordelijk Scheepvaartmuseum heeft een veelzijdig programma. De tentoonstelling ‘Koffie, vers(ch) gebrand // drie eeuwen koffiebranderijen in Noord Nederland’ is een bezoekje meer dan waard, zeker met de verhalen die Conservator Carin van de Wal van museum Het Behouden Blik erbij vertelt. Terug naar de tijd waarin geluk nog heel gewoon was te midden van wederopbouw, woningnood en de eerste nieuwbouwwijken. Deze flitslezingen vinden plaats om 19.30, 21.00, 22.30 en 00.00 uur. De driekoppige Groningse indierockband Vera’s Charm geeft de avond een rauw randje met aanstekelijke, eigenzinnige liedjes. Er heerlijke koffie van de Stadskoffiebranderij, barista Sandro van de Stadskoffiebranderij brandt en maalt koffiebonen ter plekke voor pittig bakje!

5 musea voor 5 euro
De eerste Groninger Museumnacht is op zaterdag 9 september 2017 van 19.00 tot 1.00 uur. Het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum openen hun deuren voor een nachtelijk bezoek.
Tickets kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar op groningermuseum.nl. Meer informatie over het programma: groningermuseumnacht.nl.