DC Winschoten start cursus voor beginnende dammers

De eerste dinsdag van september schuiven de leden van damclub Winschoten weer achter de borden in het gebouw van SV Bovenburen, waarmee het nieuwe damseizoen wordt ingeluid. De laatste vier maanden gaven op Koningsdag, Dag van het Park en het Rozenfestival ruim 30 liefhebbers te kennen een damcursus te ambiëren. Om in die behoefte te voorzien beschikt Damclub Winschoten sedert 2 jaar over een beginners- en een gevorderden groep. De nieuwe beginnende leden worden in eerste instantie de beginselen van het dammen onderwezen, met aansluitend de mogelijkheid op te gaan voor een damdiploma. Hiervoor beschikt Damclub Winschoten over een zogenaamd TV scherm waarop cursusleider Harrie Molthoop het dammen inzichtelijk maakt. De gevorderde dammers schuiven daarentegen, voor de onderlinge competitie, op naar dezelfde locatie op de woensdagavond.