Laatste concert Regionaal Vocaal Ensemble

Na ruim 25 jaar neemt het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE) uit Veendam afscheid van zijn publiek. Koor- en bestuursleden hebben moeten besluiten het koor op te heffen wegens gebrek aan leden en teruglopende belangstelling bij de concerten.
Het koor wil niet in stilte stoppen zonder afscheid te nemen van het trouwe publiek. Daarom organiseert het RVE op zaterdag 16 september a.s. een groot concert om ruim 25 jaar van zijn koorzanggeschiedenis de revue te laten passeren. Gedurende deze periode heeft het RVE veel mooie concerten mogen geven met werken van diverse componisten en uit verschillende stijlen. De koorleden hebben gezamenlijk de muziek uitgekozen die tijdens het concert ten gehore zal worden gebracht. Dit programma geeft hoogtepunten weer van 25 jaar Regionaal Vocaal Ensemble.
Door de jaren heen hebben veel solisten en instrumentalisten een bijdrage geleverd aan de concerten. Tot groot genoegen van het koor zullen tijdens dit afscheidsconcert oud-dirigent Gerrit Jan Rutgers en voormalige vaste begeleider Carel van Aurich (orgel) hun medewerking verlenen. Daarnaast zal Vesela Stankova het koor begeleiden op piano. Bij twee werken zal het koor worden uitgebreid met oud-leden. Het gehele concert zal onder muzikale verantwoording staan van de huidige dirigent Anne E. de Bruijn.
Uiteraard hoopt het koor naast de vaste concertbezoekers ook oud-leden en oud-projectleden te mogen begroeten. Verder is natuurlijk iedere liefhebber van en geïnteresseerde in klassieke koormuziek deze avond van harte welkom.
Het concert wordt gehouden in de Grote Kerk van Wildervank (Raadhuisstraat 8) op zaterdag 16 september a.s. en begint om 20:00 uur. De kaarten à 10,00 euro (voorverkoop) zijn telefonisch te bestellen bij P. Stant, 0598-623875, per e-mail via kaartverkoop@regionaalvocaalensemble.nl of bij de koorleden. Op de avond zelf zijn de kaarten te verkrijgen voor 12,50 euro. Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om met elkaar na te praten bij een hapje en een drankje.