P+R Meerstad op 14 oktober klaar voor gebruik

P+R-terrein Meerstad aan de Driebondsweg in Groningen gaat op 14 oktober open. Automobilisten die uit oostelijke richting naar de stad rijden, kunnen hun voertuig achterlaten op dit nieuwe P+R-terrein en met de bus of fiets de reis vervolgen in de stad. De gratis Park and Ride krijgt ongeveer vierhonderd parkeerplaatsen.

De opening van de P+R was oorspronkelijk gepland op 3 september, maar de realisatie van het parkeerterrein heeft vertraging opgelopen door een slappe ondergrond. Daarnaast is de Driebondsweg afgesloten tot 14 oktober vanwege de aanpassing van rotondes bij de op- en afritten naar de ringweg. Hierdoor is het P+R-terrein tot die datum niet goed bereikbaar voor de bus.

Bus
Vanaf 14 oktober gaat de bus lijn 5 ook langs P+R Meerstad. Alle haltevoorzieningen zijn dan gereed en het parkeerterrein is gedeeltelijk af. Per uur gaan er zes bussen rijden. De lijn 5 rijdt langs het UMCG en het centrum naar het hoofdstation. De gemeente Groningen streeft ernaar de werkzaamheden aan het terrein dit jaar nog af te ronden.

Beter bereikbaar
Aan de randen van de stad liggen naast P+R Meerstad nog eens vijf P+R’s: Europapark, Haren, Hoogkerk, Reitdiep en Kardinge. Ook Zuidhorn heeft een uitgebreide P+R en bij Leek is er een in ontwikkeling. De parkeerlocaties zijn bedoeld om de stad beter bereikbaar te maken voor automobilisten die naar het centrum willen. Vanaf de parkeerterreinen vertrekken er regelmatig bussen naar de binnenstad. Ook staan op de meeste terreinen fietskluizen en afsluitbare fietsenstallingen voor bedrijven. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar stimuleert het gebruik van de P+R’s en helpt reizigers slim te reizen en de stad bereikbaar te houden.