Vruchtbare samenwerking geriatrische revalidatiezorg

Zorgorganisaties De Hoven en Zonnehuisgroep Noord werken intensief samen. Vanaf 1 januari 2017 bieden zij succesvol geriatrische revalidatie in Noordoost-Groningen vanuit één locatie, tijdelijk in Solwerd te Appingedam. Dat blijft zo in 2017, in afwachting van een definitieve locatie om de revalidatie voort te zetten.

Voor inwoners van Appingedam en Delfzijl is het belangrijk dat ze met al hun zorgvragen dicht bij huis terecht kunnen. Dat ze voor complexe zorgvragen niet naar Groningen hoeven, maar dat er integrale specialistische zorg in de regio is. Om te voorkomen dat de geriatrische revalidatiezorg, en bijbehorende werkgelegenheid, in deze regio verdwijnt hebben beide organisaties begin dit jaar de krachten gebundeld.

Belangrijke bijdrage aan langer thuis wonen
Geriatrische revalidatie is nodig na bijvoorbeeld een operatie aan de heup of knie, een beroerte, een ongeval of algehele achteruitgang. De behandeling is erop gericht dat mensen weer zoveel en zo snel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Het liefst in de vertrouwde omgeving, op een plek die alle gelegenheid biedt om zelf te werken aan verbetering, herstel en terugkeer naar de oude woonsituatie.

Samen zorg toegankelijk en betaalbaar houden
Zonnehuisgroep Noord en De Hoven zijn volop in bedrijf met de geriatrische revalidatie en zijn zeer content met het vruchtbare partnerschap. Clustermanager Nienke Drewes blikt tevreden terug op het eerste half jaar. “Er zijn flinke stappen gezet voor een optimaal revalidatieklimaat in de regio Appingedam – Delfzijl. In Solwerd komen geen nieuwe cliënten met langdurige zorg wonen. Echter, de cliënten die tijdelijk revalideren kunnen nog steeds in Solwerd terecht. Met elkaar zorgen wij ervoor dat zij de juiste zorg en behandeling krijgen, zodat de cliënten zo snel mogelijk naar huis kunnen.”