Wethouder Verschuren opent week van Alfabetisering

Op maandag 4 september om 13.30 uur opent wethouder Marc Verschuren in de Blauwe Schuit in Winsum de week van de alfabetisering. De start wordt gevierd met een muzikaal feest voor de cursisten van Vluchtelingenwerk en Noorderpoort educatie Winsum.

Wethouder Verschuren: ´Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Binnen de BMWE-gemeenten is 8-11% laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, je kind voorlezen. Niet iedereen weet van deze problemen af. Hoe meer mensen het weten, hoe meer we kunnen doen´.

De Week van de alfabetisering wordt georganiseerd door de Stichting Lezen & Schrijven en heeft als thema: een goede daad is het delen waard. Op www.weekvandealfabetisering.nl kan iedereen zich aanmelden voor allerlei goede daden die te maken hebben met lezen, schrijven en rekenen

Taalhuis
In de Week van de alfabetisering is er ook een informatietafel/vitrine ´Taalhuis´ in de bibliotheek in Winsum. In navolging van de gemeente Eemsmond komt ook in Winsum een Taalhuis, waar laaggeletterden terecht kunnen voor ondersteuning op het gebied van taal. Hiervoor worden nog vrijwilligers gezocht. Meer informatie is verkrijgbaar via taalhuisbmwe@noorderpoort.nl. In september zijn er twee voorlichtingsbijeenkomsten voor belangstellenden: op donderdagavond 14 september in de Blauwe Schuit Winsum, van 19:30 tot 21:30 uur en op 18 september in de bibliotheek Winsum, van 10:00 tot 12:00 uur.