Politieke partijen voor Midden-Groningen presenteren zich tijdens de Dag van de Democratie

Op zaterdag 9 september is de Internationale Dag van de Democratie. Dit is ook de start van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraads-verkiezingen van de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Politieke partijen presenteren zich aan het publiek en inwoners kunnen meedoen aan een pubquiz.

Presentatie politieke partijen
Alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 november 2017 zijn present op het plein voor het gemeentehuis tijdens de opening van het Culturele Seizoen. Er is ruim gelegenheid om kennis te maken en te discussiëren met lokale politici en kandidaten voor de nieuw te kiezen gemeenteraad. Ook kan men een wens doen voor de gemeente Midden-Groningen door een geschreven wenskaart in een wensboom te hangen.

Pubquiz (de inschrijving is reeds gesloten)
Van 19.00-23.00 uur vindt in Hotel Faber aan de Meint Veningastraat in Hoogezand een politieke pubquizavond plaats in het kader van de Internationale dag van de Democratie.

Opening Culturele Seizoen
Kielzog Theater en Kunstencentrum opent het Culturele Seizoen met een buitenpodium vol optredens. Binnen zijn voorproefjes van voorstellingen en workshops muziek. De beeldende-, drama- en dansafdeling van Kielzog is voor het eerst open voor publiek met allerlei activiteiten in hun nieuwe locatie boven sportcentrum De Kalkwijck. De Bibliotheek biedt deze dag tal van activiteiten met een voorleestent, een dronesdemonstratie, het eLAB met 3D printers. Het gemeentearchief is aanwezig met een presentatie van familie- en historisch onderzoek.