Zuidhorn centraal met thema Boeren, Burgers en Buitenlui

Dit jaar is Zuidhorn de centrale plaats voor allerlei uiteenlopende evenementen rondom de Open Monumentendag(OMD) 2017. De opening vindt plaats om op zaterdag 9 september 10.00 uur op het plein voor het Oude Raadhuis door Jan Oomkes, de voorzitter van Open Monumentendag Zuidhorn. Met maar liefst 114 Rijksmonumenten, verdeeld in een zestal categorieƫn is de gemeente Zuidhorn rijk bedeeld.

Programma
Na de opening kunnen bezoekers bij de smederij Poot genieten van een kopje koffie. Om 10:30 uur vindt er een wandeling plaats door de kern van Zuidhorn onder leiding van Taeke Boersma. Tijdens deze wandeling zullen er wetenswaardigheden verteld worden over leven en werken in Zuidhorn.
Daarnaast zijn er veel monumenten open ter bezichtiging. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. In Zuidhorn zijn de Dorpskerk, de Rooms-katholieke kerk, Smederij Poort, Fietsmuseum Birza en Boerderij Pabema open. Ook is er een fietsroute langs markante boerderijen in Zuidhorn en Den Horn en kan er een wandeltocht gemaakt worden door het prachtige wierdendorp Niehove.
Boeren, Burgers en Buitenlui
De stichting Open Monumentendag gemeente Zuidhorn biedt ieder jaar weer de mogelijkheid om te genieten van het cultureel erfgoed binnen de gemeentegrenzen van Zuidhorn. Het thema van deze editie is Boeren, Burgers en Buitenlui. Dit is een oude uitroep waarmee de dorpsomroeper vroeger de aandacht van zijn publiek trok.

Meer informatie
Het complete programma is de vinden op de website van de Open Monumentendag: www.openmonumentendag-zuidhorn.nl. Ook vind je hier meer gegevens over de monumenten en activiteiten.