Ben Dekens uit Winschoten 1e op Mello Koolman damtoernooi

Ben Dekens uit Winschoten is zaterdag eerste geworden in zijn ratinggroep bij het Mello Koolman Rapid damtoernooi in Groningen. Dit tweedaagse toernooi begon vrijdagavond 1 september met 3 ronden en zaterdag aansluitend de resterende 5 ronden. De totaal 8 ronden “Zwitsers systeem” met een speeltempo van 30 minuten per speler/partij vond plaats in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. De 48 deelnemers waren virtueel onderverdeeld in 5 ratinggroepen. Ben Dekens kwam tot een keurige eerste plaats met 9 punten in zijn ratinggroep van 1000 tot 1075 punten. De vijf clubgenoten (Damclub Winschoten), Jan Starke uit Oude Pekela en de Winschoters Jakob Pronk, Henk Prak, Gerco Lubberink en Geert Lubberink, kwamen allen tot 6 punten. De organisatie was in handen van Damgenootschap Het Noorden uit Groningen. Het toernooi werd gewonnen door de Internationaal Meester Leopold Sekongo MI met 13 punten, nipt voor Internationaal Grootmeester Jean Marc Ndjofang GMI eveneens 13 punten, echter één SB punt minder.