Opening Taalhuis Zuidhorn 7 september

Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit bericht te moeilijk om te lezen. Voor hen is het ook een enorme uitdaging om met het openbaar vervoer te reizen, lukt het voorlezen aan een (klein)zoon of (klein)dochter niet, is de administratie bijhouden lastig of is het werken met de computer een brug te ver. Voor die 1 op de 9 Nederlanders is het erg moeilijk om volop mee te doen in de samenleving. Daarom opent de gemeente Zuidhorn donderdag 7 september het Taalhuis in de bibliotheek van Zuidhorn. Een plek voor de inwoners waar zij hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Taalhuis
In het Taalhuis staan een professionele coördinator van het ROC en speciaal geschoolde vrijwilligers klaar om de klant te ondersteunen. De hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte. Kleine successen behalen en dan steeds een stap(je) verder. Dat is de manier waarop zij werken. Naast het Taalhuis in Grootegast is dit Taalhuis Zuidhorn het tweede in de toekomstige gemeente Het Westerkwartier. Het Taalhuis wordt ondersteund door Biblionet Groningen, Stichting Lezen en Schrijven, Noorderpoort, Alfa-college en Humanitas.

Informatie
Als u vragen heeft over het Taalhuis kunt u contact opnemen met Mieke van den Heuvel (Taalcoördinator Zuidhorn), taalhuiszuidhorn@gmail.com of telefonisch op het algemene nummer van Stichting Lezen en Schrijven 0800 – 023 44 44 of via het telefoonnummer van de bibliotheek van Zuidhorn (0594) 50 28 33. Mieke heeft spreekuur in de bibliotheek van Zuidhorn op maandag van 14:00 – 15:00 uur en op vrijdag van 10:00 – 11:00 uur geïnteresseerden kunnen zonder afspraak bij haar langs lopen.