Queen groot succes in Blauwestad

De elfde editie van het openluchtconcert Pura Vida was van-avond wederom een groot succes. Onder leiding van dirigent Dirk Brossé bracht het NNO vol passie Queen tot leven aan de oevers van het Oldambtmeer. De solisten Jennie Lena, Joseph Clark en Yol-landi Nortjie wisten het publiek te raken met hun vertolkingen van hits als The show must go on, Don’t stop me now en natuurlijk Bohemian Rhapsodie.
Het concertterrein was met 12.000 bezoekers helemaal vol. Mensen hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om met de fiets te komen, dus van een verkeerschaos was dit jaar geen sprake. De eerste toeschouwers kwamen al vroeg in de middag met eigen stoeltjes naar het terrein om de ver-keersdrukte voor te zijn. Ook op het water lag een record aantal bootjes al bijtijds voor anker.
Traditiegetrouw begon het concert met het gezamenlijk zingen van het Grunnens Laid, dat voorafge-gaan werd door het openingswoord van René Paas, Commissaris van de Koning. In zijn openings-speech bedankte hij tevens alle sponsoren en subsidiegevers voor het mogelijk maken van het mooie evenement.
Dit jaar kon Pura Vida voor het eerst gebruik maken van de Wilgenborg als speciale ontvangstlocatie. Voor de gelegenheid was de Wilgenborg sfeervol uitgelicht.
Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren.