Wildervanker Johan Akkerman winnaar Masters Libre Biljarttoernooi

Het afgelopen weekend werd in de biljartzaal van partycentrum Sorghvliet der finale gespeeld van het masters libre biljarttoernooi Veendam.
Na de voorronden die in de voorafgaande week waren gespeeld bleven en uiteindelijk vierentwintig finalisten over die verdeeld in 2 A- en 2 B-poules mochten uit maken wie uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Het bleek uiteindelijk Johan Akkerman te zijn die met de eer ging strijken.
In de A-groep waren het Dick Clevering (Uithuizen) en Richard Kant (Delfzijl) die zich de sterksten toonden, terwijl in de B-groep Piet Spa (Veendam) en Johan Akkerman (Wildervank} zich tot poulewinnaars kroonden.
Om uit te maken wie zich groepswinnaar mocht noemen speelden in de A-groep Clevering en Kant een spannende partij tegen elkaar die uiteindelijk door kant werd gewonnen. Even zo spannend was het in de B-groep waar Akkerman zich de meerdere toonde van Spa.
De finale Akkerman-Spa werd een prooi voor Akkerman die zijn tegenspeler geen kans gaf in zijn spel te komen en daarmee beslag legde op de eerste prijs en tevens de door de organisatie beschikbaar gestelde wisselbeker voor een jaar mee naar huis mocht nemen.
Het organisatiecommité kan terug zien op een geslaagd toernooi waar bijna 90 deelnemers aan deel namen waarbij tijdens het toernooi in de voorronden zowel als de finale steeds werd genoemd dat dit mede mogelijk werd gemaakt door de financiële ondersteuning van het WILDERVANK FONDS.