Kick off campagne ‘Kop d’r veur: glasvezel’

De wethouders Lea van der Tuin, Seine Lok en Goziena Brongers gaan ervoor! Samen met de stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal en MABIN Groningen, zetten zij gisteren alvast de schop in de grond als start van de campagne ‘Kop d’r veur: glasvezel’.

Inschrijven
Inwoners van het buitengebied van de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal kunnen zich sinds 1 september inschrijven voor een glasvezelverbinding. In de afgelopen vier dagen hebben ruim 100 huishoudens in het buitengebied zich ingeschreven. Wanneer 50 procent van de 3200 huishoudens zich voor 1 december 2017 aanmeldt voor glasvezel, gaat eind dit jaar daadwerkelijk de schop de grond in. In de zomer van 2018 is internet, televisie en telefonie via glasvezel dan beschikbaar.

Informatieavonden
Voor inwoners met vragen over glasvezel zijn er in september vier informatieavonden. Tijdens deze avonden is er informatie over de providers, het aanbod en de voordelen van glasvezel.

• 19 september: Zaal 12 – Wilhelminastraat 37, Vlagtwedde
• 21 september: Drijscheer Alteveer – Keiweg 1, Alteveer
• 25 september: Kantine Camping Wedderbergen – Molenweg 2, Wedde
• 27 september: Hotel Boschhuis Ter Apel – Boslaan 6, Ter Apel
Inloop vanaf 19.00 uur. De presentatie start om 19.30 uur.