Presentatie Internationaal kinderkunstproject Landgoed Verhildersum

Het internationaal kinderkunstproject van het landgoed Verhildersum rond het thema “Hinszorgel” wordt dinsdagmiddag 19 september afgesloten met een presentatie en een speurtocht voor de deelnemende kinderen van 11 scholen uit de gemeeente De Marne, Loppersum en het Duitse Krummhörn. In totaal hebben meer dan 200 kinderen aan de kunstwerken gewerkt. De kinderen hebben onder begeleiding van hun leerkrachten ware kunstwerken afgeleverd: er zijn damwandplanken (Spundwände) beschilderd en er zijn windorgels gebouwd en elk kunstwerk is een fantastisch object geworden. Alle kunstwerken staan/hangen in de boomgaard van Verhildersum en zorgen voor een vrolijke versiering van het landgoed. Zij zijn daar nog tot het einde van de maand oktober voor iedereen te bewonderen. De windorgels zijn o.a. gemaakt van kunststof en ijzeren buizen en van keramiek. Als de wind door de bomen waait is het een gezellig gerinkel. Een deskundige jury in o.a. de persoon van de Duitse kunstenares Gisela Buss-Schepers zal de kunstwerken beoordelen. Zij zal ook de oorkondes uitreiken. Deze feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op dinsdag 19 september om 14.30 uur bij de Museumboerderij van Verhildersum. Het project wordt gesponsord door de Stichting Stem / Koor & Rinkel te Middelstum en de provincie Groningen. Grote dank aan deze sponsoren, zonder deze ondersteuning was het project niet mogelijk geweest.