Streekmarkt Verhildersum Leens

16 september: Streekmarkt Verhildersum Leens, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.
De herfst is in aantocht en de eerste herfstbuien zijn al weer over ons heen getrokken. De dagen worden korter. De boeren zijn volop bezig de oogst van het land te halen en ook in de moestuinen en boomgaarden kan er nu volop geoogst worden. De fruitbomen hangen vol fruit en wat is het een feest om allerlei producten uit eigen tuin of van het land te kunnen oogsten. Maar ook als u niet uit eigen tuin kunt oogsten, is het toch een feestje om met (h)eerlijke producten (hart)verwarmende gerechten te maken. Gezonde producten, die u op de Streekmarkt kunt kopen om die te verwerken in allerlei heerlijke schotels of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op zaterdag 16 september, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.
Deze keer wordt op de Streekmarkt gedorst en kunt u zelf het koren malen met een handmaalsteen. Van dit zelfgemalen meel gaat u natuurlijk thuis ook lekkere dingen bakken.
En voor extra ingrediënten kunt u natuurlijk terecht bij de standhouders. De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren immers menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, biologische wijn, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer. Deze keer komt Zonneakker, een kleinschalige kruidentuinderij uit Westeremden, met kruidenproducten. De kruiden worden zelf opgekweekt, verzorgt en geoogst en daarna verwerkt op biologische manier tot allerlei kruidenproducten, zonder fratsen of toevoegingen. Bijvoorbeeld theemengsels, medicinaal en gezelligheidsmengsels, kruidenoliën als huidolie en etherische olie, zalven, crèmes en balsems, en nog meer. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!
Bezoek ook de borg en de exposities in het Koetshuis en de museumboerderij (toegang museum is niet gratis).