48e Spelweek in Muntendam een groot succes!

Op 28 augustus j.l. was het dan eindelijk zover! De 48e spelweek 2017 werd geopend. `S morgens om 11.00 uur verzamelden vrijwilligers, kinderen en ouders zich op het ijsbaanterrein voor de opening van de spelweek. Iets eerder arriveerden burgemeester dhr. Munniksma en de wethouders dhr. Jaap Borg en mevr. Lian Veenstra. De bedoeling was om de sleutel te vinden die in de ballonnen verstopt zat en zo de deur te openen. Daarna volgde een toespraak van de burgemeester en wethouders en kon de spelweek van start gaan! In deze toespraak werden onze vrijwilligers Henny en Roelie nog in het zonnetje gezet voor hun inzet van 45 en 42 jaar als vrijwilliger. Burgemeester en wethouders werd als dank een mooi verrassingspakket aangeboden.
Daarna konden de kinderen en begeleiding beginnen met hutten bouwen. En wat waren ze aan het timmeren, wat een spijkers gingen er door. Het was erg warm en voor de kinderen die niet wilden timmeren werden er zwermbaden klaargezet. Ook werden er waterspelletjes gedaan en lasergame. Wat een plezier! Op dinsdag ging iedereen verder met hutten bouwen en in de middag was er een grote waterglijbaan en konden de kinderen zwemmen, het was wederom erg warm. Op woensdag stond er een reisje naar Appelscha op het programma. Een grote bus vol JWG vertrok vanaf de Ruitershornhal. Na eerst flink wat regen in de ochtend werd het toch nog mooi weer en kon iedereen volop genieten van de attracties. Allemaal blije gezichtjes, wat een pret! Donderdag was iedereen weer uitgerust op het veld. De hutten gingen in de brandcontainer en er volgde weer een dag vol plezier met leuke spelletjes, broodjes bakken en lekkere patatjes eten en later in avond nog een speurtocht/puzzeltocht. Daarna gingen de kindjes lekker warm in hun tentjes in de Ruitershornhal slapen omdat het buiten koud en guur was. Ondanks de voorspelingen werd het op vrijdag een mooie zomerdag en na het opruimen van de tenten was het tijd voor waterspelen en modderspelletjes. Ook werd er nog lasergame gedaan wat een groot succes was! Rond vier uur in de middag was ook deze spelweek weer veel te snel voorbij en werd er afgesloten met de uitslag van de verloting en gingen velen met een mooie prijs naar huis. De Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam wil alle vrijwilligers, sponsoren en ouders hartelijk bedanken voor hun hulp. Zonder jullie hulp was deze spelweek niet mogelijk geweest.